צ'ק ליסט למשפץ הטרי

צ'ק ליסט למשפץ הטרי

 

כשאנו ניגשים לתהליך השיפוץ, אנו עושים זאת במטרה ברורה: לשפר את איכות החיים שלנו באופן ניכר ובמקביל לכך להשביח את ערך הנכס שבבעלותנו. בדרך לשם, סביר להניח שמלבד השקעה של כסף, יהיה עליכם להשקיע גם זמן ומאמץ בלתי מבוטלים. יתרה מזאת, בשלבים המוקדמים של השיפוץ רוב האנשים חסרים את הניסיון יקר הערך שמחזיקים בו המומחים בתחום, ובשל כך מקבלים החלטות גורליות בלי לדעת מה ההשלכות שלהן – ובחלק מהמקרים אף עושים טעויות שעולות ביוקר.

נשמח לעמוד לרשותכם לכל שאלה:

אבל זה לא חייב להיות כך. לפני שניגשים לתהליך של שיפוצים,
ריכזנו עבורכם את עשרת הדיברות למשפץ הטרי, בכל נכס ובכל תקציב.

לגזור ולשמור:

__________________________________________________________________________________________

1. הגדרת תקציב:

הגדרת מסגרת התקציב תשמש אתכם ככלי לקבלת החלטות. עוד לפני שמזמינים אנשי מקצוע ומתכננים איך הבית ייראה, צריך להקדיש מחשבה מדוקדקת לשאלה – כמה כסף אנחנו מוכנים להשקיע?

2. בדק בית בעזרת המקצוענים:

בדק בית בעזרת אנשי מקצוע מנוסים מאפשר לכם להתכונן גם לפרטים הקטנים שמשפיעים בגדול על הצלחת השיפוץ. בין היתר, אנשי המקצוע יכולים למשל לוודא את חוזק הקונסטרוקציה ולבצע בדיקת אטימות ונזילות שישפיעו על איכות השיפוץ ועל עמידותו לאורך שנים. בדק בית פותר את הבעיות הנפוצות במבנים ישנים עוד לפני שהשיפוץ מתחיל. למרות שעל בדק בית משלמים בנפרד, זו דרך מעולה לחסוך בהוצאות מיותרות.

 

3. לא לחשוש משינויים וחידושים:

שיפוץ הוא גם הזדמנות לשינוי. זה הרגע להכניס הביתה את כל מה שתמיד רציתם, לעדכן את חלל הפנים לפי דרישות המשפחה ולחשוב מחוץ לקופסה. בפועל, זה אומר שאפשר לשנות את מיקום הפונקציות השונות בבית ושאין שום סיבה לפחד מהריסת קירות ספציפיים. גם אם עכשיו הכל נראה מסובך, השינויים יהפכו את הבית המשופץ שלכם למקום שנעים יותר להיות בו.

4. ערכו חוזה שיפוץ הדוק והרמטי:

כל פרט שמוסכם בעל פה בין בעל הבית ובין הקבלן צריך להיות מגובה בחוזה ברור, מפורט וקביל מבחינה משפטית. לא בטוחים איך לנסח סעיפים שונים? התייעצו עם עורך דין ונסו לשאוב השראה מחוזים קיימים באתרי אינטרנט. בהמשך הדרך, חוזה הדוק יכול לעשות את ההבדל בין שיפוץ מוצלח לבין טרטור בבתי משפט. עם זאת, זכרו שהחוזה מחייב גם אתכם מבחינת לוח התשלומים ולכן עליכם לקרוא אותו היטב.

 

5. כלל בסיס – תמיד כדאי לשכור מעצב או אדריכל:

בחירת מעצב או אדריכל שמחזיקים בניסיון בתהליכי שיפוץ שונים – חוסכת בהוצאות ומובילה לתוצאות טובות הרבה יותר. ובמיוחד כאשר נכנסים לתהליך שיפוץ שנוטה מטבעו להיות ארוך ויקר, זו השקעה משתלמת, מה גם שהיא כוללת בתוכה ליווי אישי של אנשי מקצוע המעניקים ערך רב מוסף לבעלי הנכס. בעת העסקת מעצב או אדריכל, בעלי הבית יודעים שהכל מתוכנן לפרטי פרטים – ותוך כדי השיפוץ, המעצב או האדריכל מעורבים בשינויים והם ידאגו שהתוצאה תשקף את התוכניות במדויק.

6. להקפיד על חומרים איכותיים:

כדאי לבחור חומרים עוד לפני שהקבלן מגיע ולתת עדיפות לאביזרים מאת חברות מוכרות, אשר מעניקות שירות נרחב עכשיו ובעתיד. נוסף על כך, על מנת למנוע עיכובים בתהליך השיפוץ, רצוי לבחור בחומרים שכבר קיימים במלאי וגם לוודא שיש מלאי גדול נוסף שלהם – חוץ מהרזרבות שצריך לקחת ולשמור בצד. הדרך הנכונה לבחור את החומרים היא יחד עם המעצב או האדריכל ולפי התקציב שהוגדר מראש. במסגרת בחירת החומרים, בודקים את העלויות של הרכישה וההתקנה ומוודאים תקופת אחריות כמה שיותר ארוכה.

 

7. אל תמהרו להיפטר מריהוט קיים:

כמעט כל רהיט שיש לכם בבית עשוי להיות רלוונטי גם אחרי השיפוץ. אם תמהרו לזרוק את הרהיטים, תצטרכו לשלם שוב על דבר שכבר היו לכם. מלבד זאת, גם אם מקסימום לא תשתמשו ברהיטים ששמרתם מהתקופה שלפני השיפוץ, תוכלו לתרום אותם מיד כאשר הוא יסתיים – אז אין לכם מה להפסיד. ברוב המקרים, לא תצטערו שלא זרקתם רהיט שביכולתכם להיפטר ממנו בהמשך הדרך.

8. כשבעל העסק נוכח – העסק מוצלח: 

הכלל שלפיו "עסק עובד טוב יותר כאשר בעל הבית נמצא" תקף גם בשיפוצים. אם אתם רוצים שהתהליך יתבצע לפי הציפיות והדרישות שלכם, כדאי להיות בשטח כמה שיותר. כאשר יש נציג של בעל הבית בנכס המשופץ, אנשי המקצוע בדרך כלל עובדים טוב ומהר יותר. במידה וצריך למצוא פתרון לנסיבות שבהן אתם לא זמינים, בעת שיפוץ של בית מגורים למשל אפשר לחלק את תחומי האחריות בין ההורים, או לבקש עזרה מחברים ומשפחה. ובמקרים מסוימים, האדריכל או המעצב יהיו הגורמים המקצועיים שילוו אתכם אל מול אנשי המקצוע שמבצעים את העבודה בפועל.

9. יש להביא בחשבון – תמיד תיתכן חריגה בזמנים:

פעמים רבות, חריגה בזמנים היא חלק מהשיפוץ. מצד אחד, לוח זמנים אמור לעזור לכם להתכונן ולהיערך מבחינת ימי חופש בעבודה ובלימודים. מצד שני, קשה לדעת מה יוליד יום ותמיד תיתכן חריגה מסוימת בזמנים. לכן, את החריגה בזמנים משקללים עוד בשלבים המוקדמים של תכנון השיפוץ ולאחר התייעצות עם אנשי מקצוע. בכל מקרה, את לוח הזמנים העקרוני רצוי לבסס בחוזה מול הקבלן ואף לדאוג לפיצוי במקרים של חריגת יתר מוגזמת. גם פה, התייעצות עם אנשי מקצוע ועורכי דין תהיה עבורכם השקעה משתלמת.

 

10. מה שלא עושים בזמן השיפוץ – לא עושים כלל:

הטעות הנפוצה היא לנסות לקצר את תהליך השיפוץ בגלל חוסר סבלנות. כאן עליכם לזכור שמה שלא תעשו ממש עכשיו בזמן השיפוץ, כנראה שכבר לא תעשו כלל. אז אם כבר הגעתם עד הלום, נסו להשקיע עוד כמה ימים על מנת להגיע לתוצאה שחלמתם עליה. בין היתר, זכרו: תהליך השיפוץ הוא ההזדמנות הטובה ביותר שלכם להציב דגש על תאורה שתיתן לבית את האווירה הרצויה. אף על פי כך שהתאורה לא תמיד מקבלת את תשומת הלב שמגיעה לה, היא זו שמקנה לשיפוץ יתרונות אסתטיים ועיצוביים בולטים שאף אמצעי עיצובי אחר לא יכול להשיג – ואת האווירה הרצויה בביתך.

_________________________________________________________________________________________

ברצונך לקבל הכוונה ולהיעזר במומחים בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים לשם תהליך שיפוץ מושלם? בשביל זה אנחנו כאן. כל שעליך לעשות הוא לפנות אלינו כעת ונתאם עמך שיחת ייעוץ בתי חצי שעה – ואם קראת עד כה, שמורה לך הטבה ייחודית. נציגינו ישמחו לספק לך פרטים נוספים!

שיתוף פוסט

פתיחת שיחה
שליחת הודעה מהירה
היי,
איך אפשר לעזור לך?

     מתנה!     

במיוחד עבורכם  - צ'ק ליסט למשפץ הטרי, מתחילים בתהליך שיפוץ? כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול!

בלחיצה על הכפתור הנני מאשר/ת קבלת דיוורים

דילוג לתוכן